Sosyal Medya

Güncel

Memur-Sen 1 Mayıs’ta Kahramanmaraş'ta

Taksim talebi Valilik tarafından reddedilen Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kahramanmaraş'ta kutlama kararı aldı.



Türkiye’nin en büyük konfederasyonu ve emek hareketi olarak bilinen Memur-Sen, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlamak için Ä°stanbul ValiliÄŸi’ne baÅŸvuruda bulunmuÅŸ ve reddedilmiÅŸti.

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü KahramanmaraÅŸ'ta kutlama kararı aldı.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada, "Ä°stanbul ValiliÄŸi’nin, bu kararını doÄŸru bulmamak yanında, kararın demokratik hukuk devleti noktasında Türkiye’nin son dönemde kat ettiÄŸi mesafeyle de uyumlu olmadığına inanıyoruz." denildi.

İşte Memur-Sen yapılan açıklama:

Konfederasyon olarak, bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını Taksim’de gerçekleÅŸtirmek istememizin nedeni, ne Taksim’i kutsal kabul etmek ne de Taksimi tabulaÅŸtırmaktı. Toplumsal uzlaşıya katkı vermek, terörle mücadeleye toplumsal destek saÄŸlamak, barışçıl ve çatışmasız 1 Mayıs kutlaması gerçekleÅŸtirilebileceÄŸini göstermek hedefiyle Taksim için baÅŸvuruda bulunduk.

Taksim Meydanı’ndan, emperyalist ve kapitalistlere” sömürüye son verin”, emperyalizmin kuklası terör örgütlerine “silahı bırakın”, milletimize de “Güçlü Türkiye için hep birlikte” çaÄŸrılarında bulunmayı hedefledik.

Ä°stanbul ValiliÄŸi’nin, Taksim Meydanında 1 Mayıs kutlamasına olumsuz  bakması ve kutlamalar için gösterdiÄŸi diÄŸer alanların bu mesajlar noktasında aynı etkiyi üretemeyecek olması nedeniyle; bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, KurtuluÅŸ Savaşında bağımsızlık meÅŸalesini ilk ateÅŸleyen, emperyalistlere ilk meydan okumayı yapan medeniyet ve fikir dünyamızın zirve ÅŸehirlerinden KahramanmaraÅŸ’ta kutlama kararı aldık.

 KahramanmaraÅŸ Meydanı’ndan “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için EmeÄŸin Kahramanları MaraÅŸ’ta” temasıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bütün halkımıza ve insanlığa sesleneceÄŸiz.
Ä°slam dünyasının baÄŸrına hançer gibi saplanan ve insanlık için büyük risk oluÅŸturan terör örgütlerine lanet okuyacağız.  Rusya, Ermenistan, Ä°srail ve Suriye’nin bölgedeki devlet terörü uygulamalarını kınayacağız. Ä°slam dünyasına ümmet için, mazlumlar için, insanlık için bir olun, birlik olun çaÄŸrısı yapacağız.

 Güvenceli  istihdam, saygın emek, insan onuruna yakışır iÅŸ ve ücret talebimizi yükselteceÄŸiz. TaÅŸeron işçiler, 4/C’liler, 4/B’liler ve memur iÅŸi yapan üniversiteli işçiler baÅŸta olmak üzere tüm sözleÅŸmeliler için kadro talebimizi haykıracağız. Cunta bildirisi 82 Anayasası’nın yerine Milletimizin bildirisi olacak Yeni Anayasa’nın millet iradesiyle yazılmasını isteyeceÄŸiz.

Güçlü Memur kapsamında taleplerimizi seslendireceÄŸimiz, Büyük Türkiye hedefine inancımızı deklare edeceÄŸimiz, Adil Bir Dünya özlemimizi haykıracağımız emeÄŸin dayanışma ruhunu, kırmadan, dökmeden, sevgi ve muhabbetle yansıtacağımız 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Mitingimize katılmak ve katkı sunmak için emeÄŸin bütün kesimlerini ve milletimizi KahramanmaraÅŸ’a bekliyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.